ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV: Vývoj situace a předpověď počasí pro Českou republiku do...

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV: Vývoj situace a předpověď počasí pro Českou republiku do středy 30. září

Ilustrační foto: Jindra VOJTÍŠKOVÁ KRULLOVÁ

 

Situace: Počasí u nás bude ovlivňovat brázda nízkého tlaku vzduchu nad západní a postupně střední Evropou, kolem které k nám bude proudit teplý a vlhký vzduch od jihozápadu. Jeho příliv ukončí v pátek zvlněná studená fronta, za kterou k nám bude proudit studený a vlhký vzduch od severozápadu. Během příštího týdne se bude brázda nízkého tlaku vzduchu zvolna vyplňovat.

 

Předpověď na středu 23. září:
Oblačno až zataženo, v severovýchodní polovině území zpočátku polojasno. Od jihozápadu místy přeháňky nebo bouřky. Večer v západní polovině Čech ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, v západní polovině Čech až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na jihozápadě kolem 20 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude během dne měnit na jihozápadní a bude slábnout. V západní polovině Čech slabý proměnlivý, postupně jihozápadní až západní vítr do 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek 24. září:
Polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Na Moravě a ve Slezsku v noci a ráno oblačno, místy přeháňky. Později v Čechách od západu přibývání oblačnosti a na západě místy déšť. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý, během dne přechodně mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek 25. září:
Převážně zataženo s deštěm, místy trvalým a vydatným. Ojediněle bouřky. Ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku zpočátku oblačno až polojasno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, v západní polovině Čech kolem 16 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, se bude od západu měnit na západní.

Předpověď na sobotu 26. září:
Převážně zataženo s deštěm, místy trvalým a vydatným, během dne od západu jen místy déšť nebo přeháňky. Na Šumavě v polohách nad 1000 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty na Moravě a ve Slezsku 14 až 10 °C, v Čechách 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, při trvalém dešti kolem 9 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli 27. září:
Zataženo až oblačno, místy déšť, na horách srážky četnější, v polohách nad 1100 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s.

Vyhlídka počasí od pondělí 28. září do středy 30. září:
Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, postupně 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, postupně 14 až 18 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

 

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře