ÚVODEM: Obvyklá taktika s nabitým programem tentokrát starostce nevyšla. Noční jednání se...

ÚVODEM: Obvyklá taktika s nabitým programem tentokrát starostce nevyšla. Noční jednání se nekonalo

Vimperské starostce Jaroslavě Martanové tento týden v pondělí nevyšel její obvyklý tah s nabitým programem jednání zastupitelstva. Přítomní totiž neschválili pokračování schůze po 23. hodině, jak to určuje jednací řád, a tak musela ohlásit její přerušení.

Nekonalo se tudíž v minulosti takřka obvyklé sezení přes půlnoc, kdy už většina účastníků myslela více na postel, než na nějakou diskusi. Tak se také stávalo, že závažné problémy, které chtěla projednat opozice, se na stůl vůbec nedostaly, což mohlo být pro vedení města výhodné.

Řádné patnácté zasedání městského zastupitelstva bude podle informace z radnice pokračovat ve středu 14. září od 17 hodin v sále Městského kulturního střediska.

 

K nastalé situaci se pro náš internetový deník vyjádřil zastupitel Zdeněk KUTIL (Jihočeši 2012):

“Nelze se divit, že zastupitelé nezvedli ruku pro pokračování v jednání po 23. hodině. Jedná se o opakující se situaci. V předchozích případech vždy jednání zastupitelstva pokračovalo. Program na jednání zastupitelstva tvoří a předkládá starostka. Opakovaně bylo požadováno častější jednání zastupitelstva města, avšak bez odezvy. Není vinou opozice, jak tvrdila starostka, že jsme neprojednali všechny body v programu. Naopak, jsme připravenou opozicí, která se do hloubky dotazuje na práci vedení města. Nechceme být uskupením, které pouze přikyvuje a hlasuje. Chceme znát, o čem hlasujeme a jak je nakládáno s penězi daňových poplatníků, občanů města.”

(red)

ŽÁDNÉ PONOCOVÁNÍ: Zastupitelé nesouhlasili s pokračováním jednání. Sejdou se opět ve středu

 

Reklama

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře