LIPNO NAD VLTAVOU: Stezka korunami stromů slaví osmičku

LIPNO NAD VLTAVOU: Stezka korunami stromů slaví osmičku

 

V pondělí 20. července proběhne na Lipně velkolepá oslava. Stezka korunami stromů Lipno slaví osmé narozeniny a organizátoři přichystali celodenní program pro děti i dospělé. Kouzelnický program, lišák Fox nebo kejklíř Slávek. To je malý výčet, na co se můžou děti těšit. Pro dospělé je připraven tzv. ptačí slet – ornitologické přednášky a setkání návštěvníků s ptačím jménem. Pro všechny pak společné krájení narozeninového dortu nebo koncert oblíbeného písničkáře Pokáče.

„Stezka korunami stromů Lipno byla první svého druhu v České republice. Každý rok chystáme originální oslavu, která se bude líbit jak dětem, tak dospělým. Letos jsme vsadili na oblíbeného písničkáře Pokáče a na oslavy v rodinném duchu, na čerstvém vzduchu,“ vysvětluje Olga Kneiflová, tisková mluvčí lipenského areálu a zve všechny příznivce i náhodné kolemjdoucí k procházce a pobytu v čisté šumavské přírodě.

Oslava 8. narozenin Stezky korunami stromů Lipno v pondělí 20. července:

11:00 – Kouzlení a zábavná show s lišákem Foxem

12:00 – Kejklíř Slávek

12:30 – Ptačí slet – setkání návštěvníků s ptačím příjmením, ptačí tanec, ornitologická přednáška

13:00 – Kejklíř Slávek

13:30 – Krájení narozeninového dortu s Pokáčem a lišákem Foxem

14:00 – koncert Pokáče


 

O Stezce korunami stromů Lipno

Stezka korunami stromů je unikátní projekt (první stezka svého druhu v ČR), který je citlivě umístěn do šumavské krajiny v okolí lipenského jezera. Během jejího zdolávání mohou návštěvníci vyzkoušet 11 adrenalinových sekcí, interaktivní didaktické zastávky nebo jeden z nejdelších suchých tobogánů v České republice. Z vrcholu 40metrové vyhlídkové věže je nepřekonatelný rozhled nejen po Lipně, ale i jižní Šumavě. Za dobré viditelnosti není problém zahlédnout i Alpy. K pozorování lze využít také směrohled, který digitálně popisuje místa a vrcholky v dohledu. Součástí projektu je také tzv. ptačí stezka – každý návštěvník se na chvíli stává ornitologem a dozvídá se o jednotlivých ptačích druzích mnoho informací. Dřevěné sošky ptáků i jejich budky jsou rozmístěné podél celé Stezky. Na jejím vrcholu jsou speciální ptačí hodiny se zvuky opeřenců. Novinkou letošní sezóny jsou makety šesti ptačích hnízd. Celá Stezka korunami stromů je bezbariérová, a tudíž vhodná jak pro handicapované, tak i pro rodiny s kočárky.

O Království lesa

Rodinné lesní hřiště Království lesa je určeno hlavně dětem. Desítky přírodních atrakcí a herních prvků čekají na vyzkoušení rovnováhy, otestování odvahy nebo prověření znalostí. Obří Královská trampolína, Vesnička pro malé skřítky, Veverčí překážková dráha nebo Hrad statečných rytířů je jen malý výčet atrakcí, které čekají, až je děti prozkoumají a pořádně vyzkouší. Nechybí ani Malá lesní zoo, kde mohou nakrmit malé kozičky nebo si prohlédnout vzácnou kočku divokou. Vše je na dohled od Stezky korunami stromů a lipenského jezera v šumavském lese.


Text a foto: (ok)

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře