GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 20. ledna 2024

GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 20. ledna 2024

Koláž: (red) – Za krásnější Vimperk

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Zpravodajství televizního studia Epigon – 2/2024

Proč je ve Vimperském televizním zpravodajství vysílána reportáž s monologem paní starostky ozdobená sestřihem záběrů ze zasedání zastupitelstva, zachycujících kromě jiného členy zastupitelstva v detailu i z dálky, nečitelný text na promítacím plátně a němá vystoupení dvou úředníků a jednoho zastupitele? Mne by také zajímalo, co kdo na zasedání říká. Takovémuto zpravodajskému řemeslu či umění vůbec nerozumím. 

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Zpravodajství televizního studia Epigon – 2/2024

Jsem v údivu, slušně řečeno. V našem Vimperku vznikla nová galerie, Galerie Winterberg. Nevím, kdo tento německý název pro galerii vymyslel, kdo schválil a jaký má takový název pro současnost i budoucnost opodstatnění? Že bychom i město přejmenovali? Mimochodem, Winterberg je město v Německu, ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Je známým sportovním střediskem.

 

ad PAVEL DVOŘÁK: Ceník parkovného ve Vimperku. Stačí to?

Řekne nám, obyvatelům, koalice k systému parkování ve městě vůbec něco? Já bych se určitě zeptala na nejbližším zasedání zastupitelstva přímo některého z těch mlčících zastupitelů. Není však vyloučeno, že mlčící polovina koalice drží bobříka mlčení pod hrozbou exkomunikace ze společenství fanklubu paní starostky.

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Glosa – 16. ledna 2024

Bylo by dobře, aby si zastupitelé schválili a podepsali svůj etický kodex, ovšem se speciálním ustanovením pro uvolněné zastupitele. V dubnu 2018 byl sice učiněn první pokus o schválení  tzv. Etického kodexu člena Zastupitelstva města Vimperk, právě na návrh současné paní starostky, ale nějak se to tehdy nepovedlo. Do dnešního dne už se o tom nikdy nehlasovalo. 

 

Volyňka HOMOLKOVÁ


 

 

1 1 vote
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře