STRAKONICE: Projekt Legiovlak odstartoval na jihu Čech svoji letošní pouť napříč naší...

STRAKONICE: Projekt Legiovlak odstartoval na jihu Čech svoji letošní pouť napříč naší republikou

Úterní dopoledne patnáctého březnového dne patřilo ve Strakonicích legionářům. Projekt Legiovlak odstartoval svoji letošní pouť napříč republikou právě na jihu Čech ve Strakonicích.

V úterý 15. března v 10 hodin zahájil proslovem Zdeněk Hruška z Obce legionářské projekt legionářského muzea na kolejích prezentující život a boj Československých legionářů na Transsibiřské magistrále během první světové války.

Poté přivítal starosta města Břetislav Hrdlička účastníky projektu stejně jako návštěvníky. V proslovu vyzdvihl nutnost připomínat dnešním generacím hrůzy války a nezapomínat na odkaz našich předků bojujících za naši budoucnost.

Následně převzal slovo velitel 25. protiletadlového raketového pluku plukovník generálního štábu Vladimír Barca. Po úvodní ceremonii se všichni zúčastnili komentované prohlídky celého Legiovlaku čítajícího dnes již 12 vagónů.

Legiovlak, stejně jako posádka v dobových uniformách, bude ve Strakonicích zcela zdarma přístupný zájemcům o prohlídku až do 20. března, a to každý všední den od 8 do 18 hodin, o víkendech od 9 do 18 hodin.

Text a foto: Markéta BUČOKOVÁ,  PR Město Strakonice

O projektu jsme informovali zde:

STRAKONICE: Legiovlak přijede na místní nádraží v úterý 15. března, prohlídky pro veřejnost jsou zdarma

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře