NA VIMPERSKÉM DVORKU: 19. ledna 2020

NA VIMPERSKÉM DVORKU: 19. ledna 2020

Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

Ohlédnutí za děním ve Vimperku v uplynulých dnech, co kdo řekl nebo zatajil, krátké glosy a komentáře, co nás čeká a nemine a k tomu někdy i drby z ulice a hospody. Vážně i nevážně, bez růžových brýlí a pochlebování vrchnosti.

 

Chybička se vloudila. V minulém “dvorku” jsem uvedl u jedné glosy nesprávný odkaz na původní zprávu, a tak nyní celá glosa, již opravená, ještě jednou:

Doporučuji k poslechu zvukový záznam z prosincového jednání vimperských zastupitelů. Dozvíte se kromě jiného, čím vedení města odůvodňuje zvýšení poplatků za odpady, vodné a stočné i za psy. Místy je to velice zajímavé. Třeba slova jednoho ze zastupitelů vládnoucí koalice, který by napařil majitelům psů poplatek ještě vyšší, než bylo navrženo a schválenoTo asi nebude milovník zvířat.

Kdo nic nedokázal, nebo toho udělal málo, chlubí se cizím peřím. Tak nějak si počíná vedení vimperské radnice, když neustále veřejnosti podsouvá, jaké že má nesmírné zásluhy na vybudování okružní křižovatky Fišerka. Naposledy se takto čepýří v lednových Vimperských novinách. Přitom je nezpochybnitelné, že stavba křižovatky byla investiční akcí Jihočeského kraje (viz foto dole na stránce) a město Vimperk se tam přiživilo jen malým podílem. Není proto slušné psát, že “stavbu realizovalo město Vimperk společně s Jihočeským krajem”. Poctivější by bylo uvést třeba to, že město se určitou částkou podílelo na stavbě křižovatky, tedy krajské investice.

Městské služby mají svým způsobem štěstí, že je letošní zima doposud taková, jaká je. Nevím, jak by v případě sněhových přívalů zvládaly ruční úklid bílého nadělení, když na tuto práci mají podle plánu zimní údržby vyčleněny čtyři pracovníky. Není to trochu málo s ohledem na terénní a jiné podmínky ve městě? Podle radních, kteří plán schválili, to zcela stačí. Tak uvidíme, pokud napadne, jak se městské služby s úklidem schodů, chodníků, přechodů pro chodce a jiných míst, kde je potřeba lopaty, vypořádají ke spokojenosti obyvatel a návštěvníků města.

To bylo na sklonku vládnutí Jihočechů mediální slávy, jak se lidem z radnice podařilo polepit jeden z linkových autobusů symboly města, aby při svých pravidelných jízdách do Prahy propagoval Vimperk coby jednu z bran Šumavy. To bylo chlubení, jak na zádi jiného autobusu radnice propaguje kulturní akce města. Uběhl čas a neuškodí proto se podívat, jaká že je současnost. Autobus s městskými symboly už dávno nejezdí do Prahy, ale objíždí okresní obce a vísky. Inu, i na těchto cestách může upozorňovat, kde že je jedna ze šumavských bran, i když účel jeho výzdoby byl zcela jiný. Smutnější je to u druhého autobusu, který na své zádi stále zve veřejnost na vimperské kulturní akce loňského léta. Nebylo by lepší tu prošlou reklamu odstranit?

 

Připravil: Zdeněk JUNGVIRT

Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře