NA OKRAJ TÝDNE: Dvě cigarety Miloše Zemana, dechovky mezi pivovary a křehkost...

NA OKRAJ TÝDNE: Dvě cigarety Miloše Zemana, dechovky mezi pivovary a křehkost radniční koalice

 

Tajemník městského úřadu Zdeněk Ženíšek se v reakci na náš minulý Glosář domnívá, že kdyby účastníci vimperského setkání s prezidentem znali příčinu dvacetiminutového opoždění začátku, dali by svoji nevoli najevo. Za příčinu označuje prezidentem vykouřené dvě cigarety. Miloš Zeman je veřejnosti jako kuřák natolik znám, že se důvodu zpoždění většina účastníků setkání zajisté také dovtípila. Na rozdíl od pana tajemníka jsem byl několik kroků od stolku na terase hotelu Zlatá hvězda, kde pan prezident ty své dvě cigaretky vykouřil. Nebylo to tedy někde potají za bukem, ale při neformálním rozhovoru s vimperským místostarostou Lukášem Sýsem za přítomnosti hejtmanky Ivany Stráské. Takže to byl čas plodně využitý ve prospěch Vimperka a jeho občanů. A řekněte, kdy se taková příležitost představiteli města zase naskytne?

Minulou sobotu zažil Vimperk společenskou akci dosud nevídanou. Mezi pivovary vyhrávaly dechovky, pochodovaly mažoretky, čepovalo se pivo, voněly klobásy… Pořadatelé správně tentokrát zacílili především na starší věkovou skupinu obyvatel, a to se jim vyplatilo. (I když pamatovali i na děti.) Ke zdaru napomohlo i přívětivé počasí. Myslím, že je to vhodná inspirace pro další podobné akce, byť i menšího rozsahu třeba jen s jednou kapelou. Pamětníci vzpomenou, že kdysi měli ve Vimperku tradici koncerty dechovek v městském parku. Což se o něco podobného znovu pokusit?

• Při pročítání zápisu z dvaadvacátého zasedání vimperského zastupitelstva si nelze nepovšimnout, že vládnoucí radniční koalice stojí na velice křehkých základech a není pokaždé jednotná. Jak jinak si vysvětlit, že se jí, ač v plném počtu svých členů, nepodařilo prosadit některé změny ve výborech zastupitelstva, kam chtěla dosadit svoje lidi. Zřejmě se do komunálních voleb v příštím roce na podzim dočkáme ještě nejednoho překvapení.

 

Zdeněk JUNGVIRT

 

Viděli jsme v tomto týdnu:

 

 

Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře