POLICIE ČR: Zlodějka v supermarketu. Otec neplatil alimenty. Šofér usedl za volat...

POLICIE ČR: Zlodějka v supermarketu. Otec neplatil alimenty. Šofér usedl za volat i přes zákaz řízení

• Policisté vyjížděli ke krádeži do supermarketu v ulici Krumlovská v Prachaticích. Na místě zjistili, že podezřelá v prodejně odcizila různé potraviny za více než 1000 korun, se kterými chtěla odejít bez placení. Byla však přistižena obsluhou pokladny. Odcizené a nepoškozené zboží žena vrátila a nyní jí v blokovém řízení hrozí sankce až do výše 5000 korun. Případ policisté prověřují jako přestupek proti majetku.

• Pětačtyřicetiletý muž ze Strakonicka je podezřelý z přečinu zanedbání povinné výživy. V době od listopadu 2014 do ledna 2017 si neplnil soudem stanovenou vyživovací povinnost vůči svému nezletilému synovi. Za rozhodné období dluží na výživném nejméně 62 000 korun.

• Policisté sdělili dvacetiletému muži z Prachaticka podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podezřelý jel v Prachaticích s osobním vozidlem Peugeot 406 ulicí Volarská směrem do ulice Nebahovská, kde ho na parkovišti před supermarketem kontrolovali místní policisté. Ti následnou lustrací řidiče zjistili, že mu okresní soud vyslovil zákaz řízení motorových vozidel, a to od ledna 2017 do ledna 2019. Další prověřování provádí policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se podezřelý bude muset ze svého jednání do dvou týdnů opět zodpovídat před soudem, kde mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

(pčr)

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře