RADNICE INFORMUJE: Samospráva schválila pořízení územní studie krajiny. Zaplatí ji z dotací

RADNICE INFORMUJE: Samospráva schválila pořízení územní studie krajiny. Zaplatí ji z dotací

Vimperské zastupitelstvo odsouhlasilo pořízení územní studie krajiny správního obvodu obce s rozšířenou působností Vimperk a město vypsalo veřejnou zakázku. Ze tří uchazečů nejvýhodnější nabídku za 1,95 milionů korun bez DPH předložil Institut regionálních informací se sídlem v Brně.

Náklady na zpracování budou z 90% pokryty z dotace Ministerstva pro místní rozvoj ČR z prostředků Evropské unie, zbylými 10% se bude podílet Ministerstvo životního prostředí České republiky.

Územní studie krajiny ORP Vimperk bude řešit území vymezené 21 obcemi s 94 katastry o celkové rozloze 535 km2. „Jde o koncepční dokument, který umožňuje víceoborový přístup k řešení krajiny, zejména v nezastavěném území s využitím koordinační úlohy územního plánování. Řešené území je z poloviny pod Správou Národního parku Šumava, resp. CHKO a vzniká zde nesoulad na rozhraní přísnější a méně přísné ochrany přírody a krajinného rázu,“ říká Marcela Šebelíková z odboru územního plánování a výstavby MěÚ Vimperk, který tvorbu studie inicioval. Studie by z toho důvodu měla kromě požadavků na ochranu přírody a krajiny přinést další poznatky pro územní plánování v souladu s potřebami rozvoje území .

„Sloužit bude jako metodický podklad pro přípravu a změny územně plánovací dokumentace dotčených obcí, pro rozhodování stavebních úřadů i jako podklad pro činnosti a přípravu dalších odborných materiálů v oblasti životního prostředí,“ dodává Marcela Šebelíková.

Pokud se podaří získat dotace, studie by měla být hotova do konce roku 2019.

 

Irena MALOTOVÁ, PR a propagace města

Ilustrační foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

hvězda program

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře