AKTUALIZACE CELÝ DEN: Výročí, svátky, pranostiky, rychlé zprávy, krátké glosy, řekli, napsali,...

AKTUALIZACE CELÝ DEN: Výročí, svátky, pranostiky, rychlé zprávy, krátké glosy, řekli, napsali, úsměvy a jiné

kubovka (3)
Kubova Huť – foto: Jaromír FENCL

Dnes je pátek 27. ledna

Svátek mají Ingrid a Ingeborg

Výročí dne:
  • 1888 – Za účelem zvýšení znalostí o zeměpisu byla v USA založena National Geographic Society.
  • 1944 – Druhá světová válka: po téměř dvou letech skončila blokáda Leningradu.
  • 1945 – Rudá armáda osvobodila nacisty vyklizený koncentrační tábor Auschwitz poblíž polské Osvětimi.
  • 1951 – Zemřel Carl Gustaf Mannerheim, finský politik a polní maršál (* 4. června 1867).
  • 1973 – V Paříži byla podepsána mírová dohoda, podle níž byla formálně ukončena válka ve Vietnamu.

 

Dnes je Mezinárodní den památky obětí Holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti

Mezinárodní den památky obětí Holocaustu přípomíná události 2. Světové války a patří primárně šesti milionům židovských obětí po dobu Holocaustu, právě za toto období. 27. ledna je datum, na které tento den připadá není vybráno náhodně, neboť právě v tento den, roku 1945 byl osvobozen koncentrační tábor Auschwitz-Berkenau Rudou armádou. Tento koncentrační tábor známe z hodin dějepisu pod českým názvem Osvětim – Březinka. Návrh byl vyhlášen Organizací spojených národů a podpořilo jej 91 členských zemí a tím byl schválen.

 

plakat-ckynePranostiky pro dnešní den:

V lednu mráz – těší nás; v lednu voda – věčná škoda.
Leden jasný, roček krásný.
V lednu málo vody – mnoho vína, mnoho vody – málo vína
Když v lednu hrom se ozve, hojnost vína je v očekávání.

 

Citát pro dnešní den:

jan werich„Už vím, že chuť do života a radost z bytí může člověk načerpat snáz z počínání přírody než z počínání lidí.“ (Jan Werich)

 

Plesy, karnevaly a jiná zábava o víkendu:

VYBERTE SI: Nejen zábava a poučení. Naše nabídka společenských, kulturních, sportovních i jiných akcí

 

Stalo se dnes:

Trump připravil výnos o zrušení sankcí proti Rusku
Soud zamítl žalobu dívky kvůli zákazu nosit ve škole hidžáb

 

Napsali dnes:

idnesJak se zbavit pokuty? Nahlaste mrtvého, zní jeden z triků „pojišťováků“
Soud rozhodne ve sporu o hidžáb, Somálka žaluje školu za diskriminaci
Měřáky tepla jsou často k ničemu. Stojí víc, než ušetří, ukázala analýza
První střední škola začne s výukou přes internet, zájem je velký
Takto psala dobová kritika o Pyšné princezně či Popelce

 

volební model leden 2017 x

 

 


Pacienti mají problém získat informace o lékařích

Praha 24. ledna (PROTEXT) – Získat relevantní informace o ordinacích lékařů na jednom místě je na českém internetu obrovský problém, několik let existuje registr ČLK, který neobsahuje u většiny lékařů ani telefonní číslo a pak desítky neaktualizovaných databází, které obsahují většinou neaktuální a nekompletní údaje.
Provozovatelé databází většinou jen zveřejňováním chybných informací generují návštěvnost, aby mohli vydělávat na internetové reklamě. Jiní zase zobrazují platné informace jen o pár desítkách lékařů, kteří si u nich předplatí službu. To je ale málo, někteří lékaři jsou již v důchodu, jiní změnili telefonní číslo nebo přestěhovali ordinaci a na českém internetu nenajdete místo, kde by se sdružovali aktuální údaje o ordinacích. Najít například aktuální ordinační hodiny připomíná podle průzkumu pacientů malý zázrak. Situace je dána i tím, že lékaři podceňují nutnost o sobě informace na jednotném místě zveřejňovat a ti erudovanější si vyvíjejí vlastní internetové stránky, které však často pacienti nemohou snadno najít.
RegistrLékařů.cz chce však tento trend po vzoru západních zemí změnit. Lékaři by si měli uvědomit, že zveřejněním informací na jednotném místě vyjdou vstříc svým pacientům a zároveň sobě uleví od neustálého vyzvánění telefonů v ordinaci. I lékař, který má například plnou kartotéku a nemůže přijmout nové pacienty by o tom měl
veřejně informovat.
“Víme, že více než 30.000 pacientů denně, hledá na internetu informace o lékařích. Proto jsme dlouho sbírali o lékařích různé informace z různých veřejných zdrojů a několik měsíců jsme tyto informace co nejpečlivěji třídili a probírali abychom co nejvíce zamezili chybám, bohužel na 100% se to bez spolupráce lékařů nedá provést,”
říká manažerka webu RegistrLékařů.cz Lenka Boženská. “Následně jsme informace bez záruky zveřejnili na webu a dali lékařům i veřejnosti možnost nás informovat o chybách abychom je mohli opravit a tím vylepšit databázi dostupnou pro veřejnost. Dokonce jsme na to zřídili tým pracovníků, kteří vyřizují zaslané požadavky lékařů 24 hodin denně.
Šokovalo nás, že v desítkách případů jsme se setkali s výhružkami žalobou pokud informace o nich nesmažeme,” dodává.
V říjnu 2016 web RegistrLékařů.cz dokonce spustil u více než 17.000 ordinací tzv. poptávky po objednání do ordinace, spočívající v tom, že pacient vyplní na webu formulář, kde projeví zájem se objednat a tato informace je doručena lékaři emailem. “Lékaři na email doručíme zprávu pacienta i zprávu o tom, že pokud si nepřeje další zprávy od pacientů získávat může nás o tom informovat a my tuto funkcionalitu na jeho profilu vypneme. Do dnešního jsme obdrželi od pacientů poptávky do cca 2.800 ordinací, na které podle průzkumu pacientů kladně zareagovalo více než 2.000 lékařů. Lékaři, kteří na poptávky pacientů nereagují jsou po určité době z této funkce automaticky vyřazeni – k tomu nám pomáhá zpětný průzkum spokojenosti prováděný mezi pacienty,” říká Lenka Boženská.
Přestože lékaři měli možnost zdarma nastavit informace o ordinaci, nahlásit chybu na jejich profilu a byly opakovaně za tím účelem kontaktováni emailem, byla jim zaslána i nabídka poštou na využití rozšířených služeb za poplatek – využilo možnost profil lékaře nastavit zatím jen 7.000 provozovatelů ordinací, ostatních více než 18.000 evidovaných lékařů na tuto aktivitu nijak nereagovalo nebo žádají informace o jejich ordinaci nezveřejňovat.
Kontakt:
www.registrlekaru.cz
Email: info@registrlekaru.cz
Registr Lékařů CZ, s.r.o.

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře