Domů Archiv: KUCHYNĚ RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Polévka je grunt… Připravte si třeba zimní česnečku...
RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Polévka je grunt… Připravte si třeba zimní česnečku s vejci
Suroviny:
2 litry vývaru
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření, 5 bobulek jalovce, pepř celý
1/4 l kyselé smetany
2 lžíce polohrubé mouky
6 stroužků česneku
sůl
vajíčka smažená na slanině
Do vývaru dáme koření a vaříme asi půl hodiny. Scedíme a polévku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Necháme 10 minut vařit. Do polévky dáme utřený česnek se solí,necháme projít varem a už nevaříme. Nalijeme na talíř a přidáme smažená vejce.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře
