PTÁME SE NA RADNICI: Uzavřené arkády – kde bude město pořádat akce...

PTÁME SE NA RADNICI: Uzavřené arkády – kde bude město pořádat akce Léta pod Boubínem?

 

V souvislosti s připravovanou rekonstrukcí dolního zámku a přilehlých zahrad dojde s největší pravděpodobností k uzavření prostoru arkád pro veřejnost. To by znamenalo, že pro pořádání akcí Léta pod Boubínem bude nutné hledat nové prostory. Zeptali jsme se proto vimperské starostky Jaroslavy Martanové:

 

 

Připravuje se město na tuto možnost a hledá jiná místa pro pořádání společenských a kulturních akcí pod širým nebem? O jakých místech uvažuje? Nakolik to bude finančně náročné a budou na to v rozpočtu peníze?

 

 

Tady je odpověď:

Při jednání s ředitelem Národního památkového ústavu dr. Pavelcem a panem kastelánem Brožem jsme tuto otázku otevřeli. V letošním roce je v plánu na zámku restaurování prostor jeho dolní části a propojení ze zahradami. Zda bude probíhat Léto pod Boubínem na arkádách se rozhodne na jaře. Město je připraveno k pořádání a přesunutí kulturních akcí v rámci Léta pod Boubínem do jiných prostor. Zároveň bude město jednat o  obnově areálu letního divadla za účelem pořádání kulturních akcí. Definitivní rozhodnutí o tom, kde bude probíhat letošní ročník Léta pod Boubínem, padne na jaře a přesnější informace lze získat na Městském kulturním středisku.

(red)

Ilustrační foto: (zj)

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře