RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Dnes podáváme vepřovou pečeni se šípky podle receptu...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Dnes podáváme vepřovou pečeni se šípky podle receptu ze Zátoně

VEPŘOVÁ PEČENĚ SE ŠÍPKY (Zátoň)

1 kg pečeně (nebo podle strávníků)
2 cibule
sádlo
5 bobkových listů
hrst šípků
6 kuliček jalovce
kmín
máslová jíška
2 dcl červeného vína
voda nebo vývar

Maso osolíme, okmínujeme a dáme do pekáčku. Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, bobkový list, jalovec a šípky. Podlijeme vodou a pečeme, dokud maso není měkké. Po upečení maso vyjmeme a nakrájíme. Uděláme máslovou jíšku, na kterou procedíme výpek z masa, zalijeme vínem a podle potřeby doplníme vodou nebo vývarem. Povaříme, dochutíme solí a vrátíme maso, které ve šťávičce prohřejeme. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře