RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Houbový guláš s petrželkou podle receptu ze Strašína

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Houbový guláš s petrželkou podle receptu ze Strašína

 

Suroviny:
čerstvé houby
1 velká cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce octa
1 lžička červené papriky
čerstvá majoránka
čerstvá petrželka
1 kysaná smetana
2 lžíce hladké mouky
zeleninový vývar nebo voda

Na másle osmahneme houby a cibulku. Když jsou houby poloměkké přidáme papriku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, ochutíme solí a necháme provařit. Ke konci vaření přidáme kysanou smetanu, ocet, čerstvé bylinky, namačkaný česnek a už necháme jen probublat. Podle potřeby dosolíme a podáváme s pečivem.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře