RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Na víkend něco sladkého? Což takhle vdolečky se...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Na víkend něco sladkého? Což takhle vdolečky se smetanou

VDOLEČKY (přepis německého receptu z roku 1931)
Suroviny:
10 dkg másla
7 dkg cukru
1 vejce
špetka soli
citrónová kůra z 1/2 citrónu
asi 2 dcl smetany (plnotučné mléko) – nebyl poměr, takto mi to vyšlo
1 droždí (kvásek)
20 dkg hladké mouky
25 dkg polohrubé mouky

povidla, marmeláda, tvaroh na strouhání, kysaná smetana, šlehačka,..(podle chuti)

Utřeme do pěny cukr, máslo, vejce a kůru. Přidáme mouky se solí, vykynutý kvásek a zapracujeme vlahou smetanou. Necháme kynout. Těsto vyválíme aspoň na 1,5 cm, vykrajujeme kolečka, doprostřed vytlačíme důlek a smažíme v tuku. Zdobíme dle libosti.
Použila jsem hrušková povidla, tvaroh a smetanu.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře