VĚC VEŘEJNÁ: Kolik město zaplatilo a ještě zaplatí za pořízení územního plánu

VĚC VEŘEJNÁ: Kolik město zaplatilo a ještě zaplatí za pořízení územního plánu

Nic není zadarmo. Ani pořízení územního plánu, byť se na něj podaří sehnat dotaci. Jenomže ta je vázána na splnění cílového programu. V opačném případě má možný příjemce smůlu. I v takové situaci se může ocitnout vimperská radnice. Potom by to znamenalo citelný zásah do městského rozpočtu a ochuzení všech občanů města třeba o některou původně plánovanou veřejně prospěšnou akci. 

Jak už jsme informovali, ministerstvo pro místní rozvoj zamítlo odvolání vimperské radnice proti zrušení územního plánu krajským úřadem.

Pořízení dnes neplatného územního plánu vyšlo vimperskou radnici na dva miliony korun. Slíbená dotace 1,32 milionu korun je vázána na splnění úkolu, tedy dokončení a schválení územního plánu, do konce letošního června.

Na nový územní plán už město vyčlenilo dalších 500 000 korun. (Předpokládá se opětovné použití podstatné části současného neschváleného plánu, proto nižší suma na pořízení.)

Sečteno a podtrženo: Pokud radnice připraví, projedná a schválí územní plán do konce června (což je podle vyjádření redakcí oslovených odborníků snová záležitost), přijde městský rozpočet neschválením současného plánu o půl milionu korun. Pokud se nepodaří nový plán schválit do konce června, nedostane město dotaci a rozpočet bude chudší o 1,82 milionu korun.

(zj)

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře