RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vdolečky pečené v troubě. Recept z roku 1930 je ze Šimanova
5 dkg másla
4 dkg cukru
2 žloutky
1/2 citrónu (kůra i šťáva)
2 lžíce rumu
50 dkg polohrubé mouky
3 dkg droždí (kvásek 1 lžíce cukru, 4 lžíce vlažného mléka)
špetka soli
2 lžičky prášku do pečiva
1/4 l vlažného mléka
smetana na potření
Máslo utřeme s cukrem, žloutky, šťávou a kůrou z citrónu a rumem. Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidáme utřenou směs a kvásek. Zaděláme hladké těsto, které necháme kynout. Rozválíme, tvoříme vdolečky, které necháme ještě 15 minut kynout. Klademe na vymazaný plech a pečeme. Jednou obrátíme. Horké potřeme smetanou, povidly, sypeme tvarohem a cukrem. Na každý dáme kopeček smetany.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře