RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Slané zapékané palačinky s náplní (předválečný recept)

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Slané zapékané palačinky s náplní (předválečný recept)

 

Tento předválečný recept jsem našla v kuchařce v sekci Teplé předkrmy syté, tak jsem ho použila na večeři. Zeleninu na náplň můžete použít podle chuti, já měla v lednici cuketu a palačinky jsem pokryla ještě uzeným sýrem. Do receptu můžete vlastně zpracovat zbytky tvrdých sýrů, které doma máte. Náplň je na šest palačinek.

Palačinky:
20 dkg polohrubé mouky
2 žloutky nebo 1 vejce
½ l mléka (dejte podle potřeby, aby těsto bylo tekuté)
sůl
hrst sekané petrželky (asi 3 lžíce)

Náplň:
1 cuketa – doporučená zelenina – kedluben, cuketa, zelené fazolky, chřest, špenát listy
1 cibule
máslo
1 lžíce tymiánu (není nutné)
sůl, pepř
2 dcl kysané smetany (vysokoprocentní)
minimálně 10 dkg aromatického tvrdého sýra (plísňový, uzený, s pepřem,…)

Na zapečení:
1-2 dcl smetany
1 vejce

Uděláme těsto a upečeme palačinky. Na másle podusíme jemně nasekanou cibulku s cuketou, ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Přidáme smetanu a nastrouhaný sýr. Mícháme, dokud nemá směs hustější konzistenci. Na palačinku dáme směs a zavineme. Naskládáme do zapékací misky. Do zbylé směsi přidáme smetanu s vejcem a nalijeme na palačinky. Můžeme ještě zasypat sýrem. Zapékáme, dokud nemáme krustičku. Jsou výborné!

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře