RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Masopustní koblihy podle receptu z Nahořánek
Suroviny:
1 kg polohrubé mouky
hrst hladké mouky
5 dkg rozpuštěného másla
1-2 lžíce cukru
1 vanilka (vanilkový cukr)
5 žloutků
1 celé vejce
3- 4 lžíce rumu
citrónová kůra
kvásek z 5 dkg droždí
1/2 l mléka
Zaděláme řídší těsto, které necháme kynout. Poté rukama tvoříme koblížky, které plníme marmeládou. Balíme jako buchty. Já těsto vyválela a dělala klasickým způsobem. Měla jsem nějakou tekutější marmeládu.
Necháme ještě kynout. Smažíme v kastrůlku a sypeme cukrem.
Dobrou chuť!
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře