ÚVODEM: Nemocnice České Budějovice žádá veřejnost, aby kvůli chřipce omezila návštěvu pacientů

ÚVODEM: Nemocnice České Budějovice žádá veřejnost, aby kvůli chřipce omezila návštěvu pacientů

Nemocnice České Budějovice, a. s., žádá příbuzné pacientů, aby omezili návštěvu svých blízkých v tomto největším krajském zdravotnickém zařízení. Důvodem je nárůst chřipkových onemocnění v České republice a hrozící nákaza.

„Žádáme všechny, kdo chtějí navštívit své příbuzné v nemocnici, aby tento krok zvážili. V případech, kdy u nich probíhá chřipkové onemocnění na návštěvu do nemocnice v žádném případě nechodili. Nemocnice zatím nevyhlásila zákaz návštěv. V České republice roste počet pacientů s chřipkou, chceme zabránit šíření nákazy v našem zdravotnickém zařízení. Virové chřipkové onemocnění totiž může zkomplikovat jakékoliv jiné onemocnění pacientů, tedy léčbu i rekonvalescenci,“ uvedl předseda představenstva českobudějovické nemocnice MUDr. Břetislav Shon.

V České republice je v současnosti evidováno 22 těžkých případů chřipky, z toho 4 úmrtí. Podle odborníků se blíží chřipková epidemie. „V českobudějovické nemocnici zatím neleží nikdo s těžkým chřipkovým onemocněním. Už jsme ale zaznamenali běžný průběh chřipky u několika pacientů,“ sdělila epidemioložka nemocnice MUDr. Iva Šípová.

Text a foto: (tznem)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře