RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Jablečný koláč s medem podle receptu z Nezdicka

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Jablečný koláč s medem podle receptu z Nezdicka

 

Šťavnatý koláč s jablíčky s chutí medu a skořice.

Suroviny na těsto:
20 dkg hladké mouky
10 dkg moučkového cukru
7 dkg másla
2 vejce (sníh)
1,5 dcl mléka
1 prášek do pečiva

Náplň:
3 jablka na půlměsíčky
1 kysaná smetana
2 lžíce medu
skořice

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme máslo a třeme. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a pomocí mléka uděláme hladké těsto, do kterého zlehka zapracujeme sníh.
Dortovou nebo koláčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme oříšky nebo strouhankou. Dáme polovinu těsta, poklademe jablíčky, které potřeme kysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali med. Posypeme skořicí a navršíme zbytek těsta. Pečeme zvolna při 180 st. Asi 35 minut. Po upečení potřeme čokoládou, kterou jsme rozpustíme ve vodní lázni s kouskem másla.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře