JAK TO DĚLAJÍ JINDE: Hodonínská rada změnila řád. Materiály zveřejní na webu...

JAK TO DĚLAJÍ JINDE: Hodonínská rada změnila řád. Materiály zveřejní na webu města před jednáním

Hodonín – Dlouho kritizovaný jednací řád hodonínské městské rady dostal po srpnové první změně další podstatné novinky. Mají pomoci k průhlednosti jednání zvoleného vedení města.

Nový řád platí od prvního ledna tohoto roku. „Především umožňuje zaznamenat diskusi k jednotlivým bodům. A za druhé, materiály předkládané na jednáních rady zveřejníme tak, jako tomu je u našich zastupitelstev,” informoval hodonínský místostarosta a navrhovatel nového jednacího řádu Vítězslav Krabička (Změna/SZ). Změnu schválili radní všemi devíti hlasy. Možnost podívat se do pokladů pro schůze mají nyní lidé i prostřednictvím webových stránek města. Vždy budou dostupné v časovém předstihu před jednáním.

 

CELÝ ČLÁNEK

 

Poznámka redakce Za krásnější Vimperk: Hodonínští radní ukázali světu, že se nebojí, když jim veřejnost bude koukat do kuchyně. A tak je to správné. Zastupitelé jsou pouhými zástupci lidu při správě věcí veřejných, nejsou to neomezení vládci. Dostali mandát k tomu, aby spravovali majetek a hospodařili s penězi všech občanů. Nemělo by jim proto být cizí občanům kdykoliv umožnit pohled na svoji práci a zodpovědět dotazy, byť se jim mohou někdy zdát laicky primitivní nebo naopak příliš dotěrné. Hodonín je určitě příkladem i pro Vimperk, kde starostka sice razí heslo “otevřená radnice”, avšak získat odpověď na některé nepříjemné otázky vyžaduje dlouhou trpělivost tazatele, pokud se vůbec odpovědi dočká.

(zj)

Foto: archiv internetu

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře