NA ÚVOD: Dětský koutek Nemocnice Strakonice pohlídá děti rodičům, kteří jdou právě...

NA ÚVOD: Dětský koutek Nemocnice Strakonice pohlídá děti rodičům, kteří jdou právě na vyšetření

Nemocnice Strakonice je už druhou krajskou nemocnicí s nově zprovozněným dětským koutkem. Ten slouží především rodičům, kteří jdou na lékařské vyšetření do tohoto zdravotnického zařízení a nemají, kdo by jim dítě pohlídal. V kraji funguje ještě dětský koutek při Nemocnici České Budějovice, který byl zprovozněn vloni v červnu.

Dětský koutek při strakonické nemocnici se nachází v prostoru Dětské skupiny Srdíčko – v přízemí budovy Dětského centra Jihočeského kraje, za budovou lékárny.

„Pacienti měli při návštěvě nemocnice kvůli svému vyšetření v nemocnici problém s pohlídáním svých dětí. Dětský koutek je vhodným řešením pro všechny rodiče, kteří nemají nikoho, kdo by jejich děti v takové situaci pohlídal,“ uvedl ředitel Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala.

Ve výjimečných případech slouží koutek i k okamžitému předání dítěte k přechodnému pohlídání například v případě úrazu, autohavárie nebo například překotného porodu matky a podobně.

Hlídání dětí v dětském koutku při nemocnici probíhá pod dohledem odborného personálu po dobu ošetření jejich rodičů v některém z ambulantních pracovišť nemocnice. Koutek má otevřeno ve všední dny od 8 do 18 hodin. Věk dítěte není omezen. Podmínkou pro hlídání dítěte je jeho předchozí ohlášení, minimálně 2 hodiny předem na telefonním čísle 778 702 522. Pouze výjimečně, u akutních případů, lze dítě do dětského koutku umístit i bez předchozí domluvy. Při vyzvednutí dítěte musí rodič předložit doklad o ošetření v Nemocnici Strakonice.

Text a foto: (tznem)

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře