RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Fazolová kyselka s klobásou podle receptu z Nezdic

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Fazolová kyselka s klobásou podle receptu z Nezdic

 

Suroviny (asi na 3 l polévky):
2 hrsti červených fazolí
1 jemně nastrouhaná mrkev
1 jemně nastrouhaná petržel
1 rajský protlak
2 nožičky pikantní paprikové klobásky
sádlo
1 cibule
hladká mouka na jíšku
4 stroužky česneku
uzený vývar
1 snítka tymiánu
sůl, pepř, ocet, trocha majoránky

Fazole necháme přes noc namočit. Druhý den vlijeme i s vodou do vývaru, přidáme mrkev, petržel a vaříme, dokud nejsou fazole měkké. Přidáme protlak, trochu octa, snítku tymiánu, klobásky a provaříme. Ze sádla, cibule a hladké mouky připravíme jíšku, kterou zakvedláme do polévky. Vyndáme klobásky a snítku tymiánu. Klobásky nakrájíme na kolečka a vrátíme do polévky. Ochutíme solí, pepřem a česnekem.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře