iDNES.cz: Šumava láká na jízdy kočárem, pozorování jelenů i výpravy za vydrami

iDNES.cz: Šumava láká na jízdy kočárem, pozorování jelenů i výpravy za vydrami

Zima na Šumavě? To už dávno nejsou jen stopy běžkařů nebo svahy sjezdovek. Čím dál častěji národní park láká i na další zajímavé zážitky – projížďky v kočáře, pozorování jelenů ze speciálních srubů či výpravy do divočiny na sněžnicích. V loňském roce byly hitem projížďky na bryčkách tažených chladnokrevnými koňmi. I kvůli tomu, že sníh na většině území chyběl. Letos ale Správa NP a CHKO Šumava s chovem koní skončila. I přesto se však zájemci jízd dočkají.

„Od začátku jsme říkali, že chceme dát prostor soukromým provozovatelům. A jejich ohlas jsme zaznamenali prakticky okamžitě. Mezi svátky tak bude tři dny včetně soboty a neděle 27. a 28. prosince vozit zájemce paní Jitka Bretová se svými chladnokrevníky a vlastní bryčkou. My jí zajistíme podporu v podobě ustájení, parkování a propagace. Nebude ale pouze vozit v bryčce, plánuje i povídání o koních večer ve stáji, případně vození dětí na hřbetech koní,“ ujistil mluvčí NP a CHKO Šumava Jan Dvořák.

Celý článek najdete na webu iDNES.cz zde: 

http://budejovice.idnes.cz/sumava-laka-na-jizdy-kocarem-pozorovani-jelenu-i-vypravy-za-vydrami-1gf-/budejovice-zpravy.aspx?c=A141218_085903_budejovice-zpravy_khr

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře