ROZHODNUTO: Vánoční dárek od zastupitelů. Dražší voda pro každého. Pěkně děkujeme…

ROZHODNUTO: Vánoční dárek od zastupitelů. Dražší voda pro každého. Pěkně děkujeme…

Zastupitelé Vimperka dnes rozhodli, že od příštího roku ve městě zdraží pro všechny domácnosti i ostatní odběratele vodné a stočné o 5,64 koruny za kubík na celkovou částku 81,40 koruny za kubík. Zdražení zdůvodnilo vedení města nutnými investicemi do infrastruktury.

 

 

 

 

Pro návrh hlasovali členové radniční koalice Jaroslava Martanová, Jiří Cais, Bohumil Petrášek, Karel Hudeček, Stanislav Hlava, Šárka Janásková, Josef Bejček a Dagmar Rückerová. Proti byl z radniční koalice Karel Beránek. Přijetí návrhu tak zachránil hlas opozičního zastupitele Tomáše Košky (nelze v této souvislosti nepřipomenout předvolební heslo, s nímž se jeho volební uskupení ucházelo loni o hlasy voličů: ANO, bude líp… ).

Zdražení vodného a stočného komentoval opoziční zastupitel Zdeněk Kutil: “Vedení města mohlo investice do infrastruktury zaplatit z rozpočtu. Rozhodlo se ale, že je vezme z peněženek svých občanů.”

Naopak radní Bohumil Petrášek tvrdí, že se vlastně nic zlého nestalo. Prohlásil, že pět stovek na rodinu, tedy částka, kterou v průměru zaplatíme ročně navíc, nic není. “To máte jedny cigarety za 50 korun měsíčně,” řekl.

(zj)

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře