RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Kvasnicový cibulový koláč podle německého receptu
Předpis je na velký plech, dělala jsem z poloviční dávky do dortové formy.
Suroviny na těsto:
50 dkg hladké mouky
4 dkg kvasnic (kvásek – trocha vlažného mléka, špetka cukru)
1/4 l vlažného mléka
1 lžička cukru
1 lžička soli
10 dkg změklého másla
Náplň:
75 dkg cibule (asi 8 kusů)
20 dkg slaniny nebo anglické slaniny
4 vejce
sůl
2 kysané smetany
jarní cibule (není nutné)
sádlo
kozí sýr
Suroviny na těsto propracujeme a necháme kynout.
Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky a oboje osmahneme na sádle. Necháme vychladnout, potom zamícháme do směsi vejce, smetanu, sůl, kozí sýr a jarní cibulku.
Formu vymastíme, vložíme těsto a zvedneme okraje. Dáme náplň a pečeme při 200 st. asi 30 minut.
Dobrou chuť!
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře
