RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vepřové plátky v hořčici podle receptu z Horní...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vepřové plátky v hořčici podle receptu z Horní Vltavice

 

Suroviny:
vepřové plátky  (asi 1 kg)
2 vrchovaté lžíce obyčejné hořčice
2 cibule
3 snítky rozmarýnu
asi 4 stroužky česneku
2 dcl smetany nebo kysané smetany
sádlo
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a dáme odležet. Na sádle osmahneme nasekané cibule, přidáme utřený česnek a nasekaný rozmarýn. Krátce osmahneme a přidáme maso, které necháme ,zatáhnout. Podlijeme vodou a dusíme, dokud není maso měkké. Po změknutí jej vyndáme, ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do výpeku a provaříme. Podle potřeby dolijeme vodou. Dochutíme a vložíme maso, které v omáčce prohřejeme. Podáváme s bramborem.
Dobrou chuť!

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře