RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Buchta z kyselého

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Buchta z kyselého

 

Tuhle buchtu pekla babička, maminka jí vylepšila o vlašské ořechy a kakao. Dnes vám dám recept maminky. Babička buchtu pekla, pokud mléko zkyslo a tvarohu bylo v domě dost. Jinak ne, i když jsme s bratránkem škemrali. Babička nikdy jídlo schválně ,,nekazila.” Dneska si můžete pomoci kefírem.

Suroviny:
20 dkg hladké mouky
20 dkg polohrubé mouky
20 dkg krupicového cukru
10 dkg vlašských ořechů
125 ml oleje
500 ml kyselého mléka (kefíru)
2 lžíce hořkého kakaa nebo čokolády
1 prášek do perníku
2 vejce (sníh)
5 jablek (nastrouhat)

Jablka nastrouháme a ořechy nasekáme.

Utřeme žloutky s cukrem a olejem, přidáme mouku, kakao, prášek do perníku a kyselé mléko. Zapracujeme sníh. Zamícháme jablka a ořechy. Nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a velmi zvolna pečeme při 180st. Opravdu si dejte čas, jablíčka pouštějí šťávu a koláč je dlouho ,,vlhký.” Pokud chcete, můžete ještě polít čokoládou.

Vydrží nám krásně vláčný několik dní.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


5 1 vote
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře