AKTUALITY: Regionální potravina: Spotřebitelé v Jihočeském kraji již znají výrobky nominované na...

AKTUALITY: Regionální potravina: Spotřebitelé v Jihočeském kraji již znají výrobky nominované na prestižní ocenění Regionální potravina

 

Spotřebitelé v Jihočeském kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina, o kterou v letošním ročníku zabojovalo 31 místních producentů se 116 výrobky. Komisi, ve které, mimo jiné, zasedali ministr zemědělství Marek Výborný anebo Petr Dlouhý, generální ředitel Státního zemědělského intervenčního fondu, zaujaly například Bio mošt jablečný od firmy Sady sv. Prokopa, med lesní medovicový od Milada Čady z Velešína anebo Ovčí grilovací sýr ze Statku Horní Dvorce. Soutěž se každý rok koná ve všech krajích České republiky.

Hodnotitelská komise se sešla v Českých Budějovicích a značku Regionální potravina Jihočeského kraje navrhla pro rok 2025 udělit těmto výrobkům:

„Soutěže Regionální potravina Jihočeského kraje se účastníme již od roku 2022 a do současnosti jsme získali několik ocenění v kategorii masných výrobků. V rámci benefitů spojených s tímto oceněním využíváme zejména možnosti prodeje na farmářských trzích, a s tím související marketingové aktivity. Myslíme, že soutěž má smysl a za ocenění našich výrobků jsme velice rádi,“ popisuje svoji zkušenost se soutěží Regionální potravina pan Vladimír Dědouch z Řeznictví Dědouch.

V Hodnotitelské komisi zasedli zástupci Ministerstva zemědělství ČR v čele s ministrem Markem Výborným, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory a Potravinářské komory. Ocenění značkou Regionální potravina si producenti převezmou na Slavnostním vyhlášení v pátek 11. července 2025 v rámci Letního koncertu Rádia Blaník s Regionální potravinou ve Strakonicích.

„Dnešní hodnotitelskou komisi jsme si s celým týmem opravdu užili. Měli jsme tu čest přivítat pana ministra zemědělství Marka Výborného, který se aktivně zapojil do hodnocení a pomohl s výběrem výrobků nominovaných na ocenění Regionální potravina Jihočeského kraje. Velmi mě těší, že se do soutěže zapojil rekordní počet přihlášených produktů. Přihlásili se nejen výrobci, kteří se účastní opakovaně, ale i řada nováčků, kteří v minulých letech váhali. Je to pro nás potvrzením, že značka Regionální potravina má smysl a skutečně pomáhá malým a středním producentům z regionu. Rád bych poděkoval všem, kteří se do letošního ročníku zapojili, a upřímně pogratuloval oceněným výrobcům,“ zhodnotil průběh soutěže Lukáš Vacek, krajský koordinátor soutěže Regionální potravina Jihočeského kraje.

(tz-szif)


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře