RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Bramborové koláčky podle starého receptu ze Želnavy

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Bramborové koláčky podle starého receptu ze Želnavy

Ilustrační foto

 

Těsto na bramborové koláčky:
80 dkg vařených brambor ve slupce
24 dkg hrubé mouky
10 dkg krupice
2 vejce
1 – 2 lžičky soli

Náplň:
50 dkg kysaného zelí
10 dkg škvarků
sádlo
2 cibule
česnek podle chuti
sůl, pepř
Zelí vymačkáme a posekáme. (Vodu vypijeme, je to na zimu skvělá vitamínovka). Na sádlo dáme cibuli, škvarky a zelí. Dlouho nedusíme, spíše jen prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem a česnekem.

strouhaný sýr na posypání

Brambory prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku, krupici,  vejce, sůl a zapracujeme těsto.
Rozválíme na plát asi 1cm (na prst) vysoký. Doporučuji válet po částech, těsto se potom trhá.

Vykrajujeme koláčky, do středu vytlačíme důlek, do kterého dáme náplň.

Okraje potřeme sádlem, dáme kopičku sýra (není nutné) a pečeme dozlatova.

Dobrou chuť!

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře