RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Sváteční zelná polévka podle receptu ze Srní

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Sváteční zelná polévka podle receptu ze Srní

Ilustrační foto

 

Na 3 l polévky:
1 menší hlávka zelí
4 brambory
2 nožičky klobásy (nejlépe papriková)
1 velká cibule
sádlo
bobkový list, červená paprika, kmín, sůl, pepř
3 stroužky česneku (nemusí být)
2 lžíce octa
uzený vývar (voda)
jíška

 

Zelí a půlku cibule nakrájíme, dáme na sádlo a osmahneme.

Zasypeme paprikou, opražíme a zalijeme vývarem.

Osolíme, dáme bobkový list, kmín a jednu nožičku klobásy.

Vaříme asi 10 min.

Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme k zelí.

Vaříme do změknutí.

Na sádle osmahneme zbytek cibule, zaprášíme moukou a uděláme růžovou jíšku, kterou přidáme do polévky.

Povaříme spolu s druhou klobáskou, kterou jsme nakrájeli na kolečka.

Dochutíme octem, pepřem a česnekem.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře