RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Sváteční zelná polévka podle receptu ze Srní

Na 3 l polévky:
1 menší hlávka zelí
4 brambory
2 nožičky klobásy (nejlépe papriková)
1 velká cibule
sádlo
bobkový list, červená paprika, kmín, sůl, pepř
3 stroužky česneku (nemusí být)
2 lžíce octa
uzený vývar (voda)
jíška
Zelí a půlku cibule nakrájíme, dáme na sádlo a osmahneme.
Zasypeme paprikou, opražíme a zalijeme vývarem.
Osolíme, dáme bobkový list, kmín a jednu nožičku klobásy.
Vaříme asi 10 min.
Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme k zelí.
Vaříme do změknutí.
Na sádle osmahneme zbytek cibule, zaprášíme moukou a uděláme růžovou jíšku, kterou přidáme do polévky.
Povaříme spolu s druhou klobáskou, kterou jsme nakrájeli na kolečka.
Dochutíme octem, pepřem a česnekem.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře
