JIŽNÍ ČECHY: Prostory Staré radnice v Prachaticích budou patřit gastronomii

JIŽNÍ ČECHY: Prostory Staré radnice v Prachaticích budou patřit gastronomii

 

Zveme vás na tradiční eno-gastronomické přehlídky – sýry, ryby a víno, pořádané v historických prostorách Staré radnice – radničním sále, radničním sklepení a na arkádovém nádvoří, Velké náměstí 1, Prachatice ve dnech 14. –⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠15. června v čase 17–23 hodin.

Letošní ročník se ponese ve znamení studené kuchyně, nabídneme vám proto vynikající rybí speciality – rybí saláty, rybí pomazánky, tatarský biftek z čerstvých ryb, uzené ryby apod. Přeci jen, z teplé kuchyně ochutnáte rybí polévku, tzv. “Prachatickou bujabézu”, kterou pro nás připraví kuchařský čaroděj Petr Stupka.

Sýry budou podávány formou degustačních soust, dále pak sýrové speciality – různé druhy sýrových pomazánek, salátů, rolád apod.)

Pro snoubení pokrmů jídla a vína bude prezentováno více jak stovka skvělých vín z 30 vinařství z Moravy a Čech, které získaly mnoho ocenění z domácích i světových výstav.

Doprovodný program tvoří jednak tradičně hudební vystoupení instrumentálního souboru Koko koko kolegyně, který navodí skvělou náladu a celkovou pohodu v průběhu celého večera a navíc letos nabídneme zcela novou možnost ochutnávky sýrů společně s džemy a marmeládami.

Vynikající džemy a marmelády pro tuto přehlídku dodá Josefína Růžičková s její značkou Rose Garden Prachatice, která vyrábí vynikající marmelády, s nimiž pronikla až do londýnského luxusního obchodu Fortnum & Mason, kde nakupuje i britská královská rodina a které nedávno získaly sedm medailí na soutěži World’s Original Marmalade Awards.

Vstupenky v předprodeji za zvýhodněnou cenu 550 Kč jsou k dispozici na infocentru města Prachatice, popřípadě ve Vinotéce Prachatice. Cena vstupenek na místě činí 650 Kč.

Další informace naleznete na webu – http://syryrybyavino.cz/

 

Jakub HARVALÍK

Zveřejněno na stránkách města Prachatice

 

Prachatice – Velké náměstí, Stará radnice zcela vlevo / Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře