JIŽNÍ ČECHY: V soutěži o značku Regionální potravina má nominaci 9 produktů

JIŽNÍ ČECHY: V soutěži o značku Regionální potravina má nominaci 9 produktů

 

Hodnotitelská komise 15. ročníku soutěže o prestižní značku Regionální potravina Jihočeského kraje vybírala z celkem 103 přihlášených produktů od 28 výrobců. V nejsilněji zastoupené kategorií nápojů získalo nominaci Šumavské bylinné od Mykoprodukta. Chuťové buňky komise velmi zaujal také povidlovo tvarohový Dvojctihodný koláč z Holašovické Hospody a Přejetej Jilemák ze Statku u Misařů. Soutěž probíhá každoročně ve všech krajích České republiky.

 

Hodnotitelská komise se sešla v Českých Budějovicích a značku Regionální potravina Jihočeského kraje navrhla pro rok 2024 udělit těmto výrobkům:

 

„Hlavním důvodem, proč jsme se opět přihlásili do Regionální potraviny, bylo zviditelnění a posunutí se blíže k zákazníkovi. Je to totiž skvělá příležitost reprezentovat. Značka má velkou hodnotu. Máme zkušenosti, že zákazníci ji vnímají pozitivně. Určitě se do ní chceme přihlašovat i nadále,“ pochvaluje si spolupráci loňská vítězka v kategorii Masné výrobky trvanlivé paní Michaela Misařová.

V Hodnotitelské komisi zasedli tradičně zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory a Potravinářské komory. Ocenění značkou Regionální potravina si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v Třeboni v sobotu 28. září 2024.

„Letošní hodnotitelskou komisi jsme si s celým týmem moc užili. Měli jsme tu čest přivítat pana ministra zemědělství Marka Výborného, který pomohl s nominací výrobků na ocenění Regionální potravina Jihočeského kraje. Společně jsme ohodnotili rekordních 103 produktů. Těší mě, že řada výrobců usiluje opakovaně o získání ocenění. Vnímám to jako skvělou zpětnou vazbu a signál, že to, co děláme, dává smysl a daří se nám tak propagovat malé lokální producenty. Děkuji všem, kteří se soutěže zúčastnili a gratuluji nominovaným výrobcům na ocenění značkou Regionální potravina Jihočeského kraje pro rok 2024,” zhodnotil výsledky soutěže Lukáš Vacek, koordinátor Jihočeského kraje

 

Text a foto (tz-szif)


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře