ŠUMAVA: Přípravy tolik oblíbených výletů s průvodci do divočiny finišují

ŠUMAVA: Přípravy tolik oblíbených výletů s průvodci do divočiny finišují

Foto: archiv (red) – Za krásnější Vimperk

 

Do finále míří přípravy pro letošní sezónu programu S průvodcem do divočiny. Program, který funguje už přes dvacet let, každoročně nabízí výlety stovkám zájemců do zajímavých a málo navštěvovaných přístupných lokalit a také do klidových území.

„V roce 2023, kdy probíhala už 26. sezóna se šumavskými průvodci divočinou, více než tisícovka zájemců využila výlety v rámci nabízených 99 termínů na 34 různých trasách. Pro letošní rok byly vyřazeny dvě trasy do CHKO Šumava, o které byl nejmenší zájem a jako novinky bude nabídnuta nová trasa ze Strážného, další z Modravy a dvoudenní výprava do oblasti Třístoličníku. Doprovody na všech výpravách do divočiny zajišťují externí průvodci z řad místních obyvatel,“ informuje o plánovaných novinkách koordinátor programu Josef Štemberk.

Spuštění rezervací pro program „S průvodci do divočiny“ je plánované na středu 15. května a podrobné podmínky s termíny budou zveřejněny zhruba dva týdny předem. Program „S průvodci do divočiny“ zavede zájemce do bezzásahových zón. Do míst, kde probíhají přirozené přírodní procesy a které mohou být pro návštěvníka rizikové. Je tedy nutné mít na paměti, že divočina, kterou zájemci budou poznávat, je nádherná, ale zároveň nebezpečná a je třeba dodržovat zvýšenou opatrnost a vždy dbát doporučení průvodců.

 

(tz-npš)


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře