CELNÍ SPRÁVA ČR: Řidič vezl nezdaněný alkohol na svatbu, uvízl v síti...

CELNÍ SPRÁVA ČR: Řidič vezl nezdaněný alkohol na svatbu, uvízl v síti celníků

 

​Hlídka jihočeských celníků si na dálnici D3 povšimla staršího dodávkového vozidla Mercedes-Benz s ukrajinskou imatrikulací a z důvodu kontroly dopravy vybraných výrobků a pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu se jej rozhodla zastavit a zkontrolovat. Osádku vozidla tvořili tři muži, kteří opakovaně hlídce tvrdili, že nepřepravují žádný alkohol, drogy ani tabákové výrobky.

Když však příslušníci celního úřadu v jednom z kontrolovaných zavazadel nalezli dvě půllitrové lahve s alkoholem, řidič přiznal, že veze přibližně 55 litrových lahví vodky. To však nebylo vše. V dalších zavazadlech celníci odhalili 6 kusů plastových lahví o objemu 1,5 litru s údajně domácím vínem a 2 kusy PET lahví o objemu 2 litry s čirou tekutinou, kterou řidič označil jako domácí slivovici. Celkem tak v dodávce muž převážel 56 litrů vodky, 4 litry neznámé pálenky a 9 litrů vína.

Vodka byla označena ukrajinskou kontrolní páskou, další alkohol byl však bez jakéhokoli označení. Na otázku, kam vše veze, muž odpověděl, že do Prahy kamarádovi na svatbu, protože se podruhé žení.

Pracovníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj veškerý alkohol zajistili, s největší pravděpodobností dojde v konečném důsledku k jeho zlikvidování. Řidič bude muset doplatit spotřební daň a porušením zákona o lihu se bude zabývat Právní oddělení celního úřadu.

 

Text a foto: CELNÍ SPRÁVA ČR

(Zveřejněno bez redakční úpravy)

 

 


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře