JIŽNÍ ČECHY: Most půjde k zemi. Kdy? Hledali jsme odpověď

JIŽNÍ ČECHY: Most půjde k zemi. Kdy? Hledali jsme odpověď

Železniční most u obce Kubova Huť / Foto: Zdeněk FRČEK

 

AKTUALIZOVÁNO – 22. března:

Podle dnešního vyjádření tiskové mluvčí Správy železnic Nely Eberl Friebové se o koordinaci uzavírek ještě jedná. “Začátkem dubna bychom v této věci měli znát další vývoj,” uvedla.

 

Správa železnic by chtěla letos udělat nový viadukt na trati ze Strakonic do Volar poblíž obce Kubova Huť. Naší redakci to potvrdil Adam Koloušek, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), kterýžto státní podnik má ve své péči silnici I/4, nad níž se zmíněný železniční most klene.

“Správa železnic má opravdu v plánu zmíněný viadukt opravovat. Nicméně není jisté, zda se oprava bude provádět ještě v letošním roce. Nadále se například řeší přesná podoba dopravních omezení v souvislosti s realizací stavby. Správa železnic v tomto případě ještě musí čekat, zda dostane souhlasné stanovisko od krajského úřadu,” sdělil Adam Koloušek.

Jeho slova upřesnila mluvčí krajského úřadu Hana Brožková: “Stanovisko bude vydáno za podmínky, že bude domluvena časová koordinace staveb. Navržená objízdná trasa úplné uzavírky pro železniční most vede přes uzavřenou silnici III. třídy Horní Vltavice – Borová Lada, kde bude prováděna recyklace za studena.”

Rozhodnutí o termínu zahájení stavby nového železničního mostu a s tím spojené uzavírky důležité dopravní komunikace k hraničnímu přechodu ve Strážném i náhradní autobusové dopravy v době výluky na železnici by snad mělo padnout do konce března.

Adam Koloušek v této souvislosti uvedl, že ŘSD nemá letos v plánu silnici I/4 v daném úseku upravovat: “Letošní uzavírka silnice I/4 v místě viaduktu nesouvisí s opravou vozovky. Silnice by byla uzavřena z důvodu pohybu těžké techniky po I/4 při opravě viaduktu. ŘSD v tomto úseku opravu povrchu vozovky sice plánuje, nicméně ta neproběhne v letošním roce,” sdělil naší redakci.

 

(red) – Za krásnější Vimperk


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře