GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 3. března 2024

GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 3. března 2024

Koláž: (red) – Za krásnější Vimperk

 

ad Činnost městského architekta v roce 2022 – 2023 (webové stránky radnice)

No vida, už má přehled patřičnou fazonu. Tak snad příště to pan architekt udělá tímto způsobem rovnou a nebude čekat na vyzvání redakce nebo někoho jiného. K vlastnímu obsahu: Desítky či stovky konzultací, to je pěkné, ale názory architekta tam chybí. To je to hlavní, co bych chtěla vědět.

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Glosa – 27. února 2023

Proč nezměnit zasedání městské rady na jiný den? Podle jednacího řádu městské rady se zasedání  konají v termínech schválených radou, zpravidla jednou týdně a podle potřeby může starosta nebo místostarosta svolat zasedání rady mimo schválené termíny. Jen chtít. Pak už jen stačí vzít si dovolenou, sednout na autobus a navštívit své politické kamarády.

 

ad JIŽNÍ ČECHY TEĎ: Novou mateřskou školu pro Vimperk navrhlo v soutěži 70 autorů

Je to vůbec legální zastavovat areál letních sportů stavbou, která nebude sloužit sportovcům?

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Radní rozdávali dotace na kulturní akce

Časy se mění. Dříve bývali úspěšní podnikatelé mecenáši kultury, dnes žebrají o příspěvek z veřejného rozpočtu na své akce,  na které vybírají vstupné a při nichž mají tržbu z prodeje nápojů a jídel.  Na druhou stranu – proč by nežebrali, když je ruka vedení města otevřená a nabízí. ..  V zájmu průhlednosti těchto dotací by měla radnice na konci roku zveřejnit jejich vyúčtování, aby bylo veřejnosti zřejmé, jaké byly celkové náklady u jednotlivých kulturních akcí. To jenom pro pořádek.

 

ad Zápis ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva města Vimperk (webové stránky radnice – formát PDF)

To má vskutku vypovídající hodnotu o činnosti výboru. Neúcta k veřejnosti. A za to pobírají odměny… To jim ostatní zastupitelé při projednávání zápisu 11. března zbaští? 

 

Volyňka HOMOLKOVÁ


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře