RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Skořicové věnečky (Dešenice)
Suroviny:
30 dkg hladké mouky
5 dkg cukru
5 dkg másla
1 droždí (1 lžička cukru a trocha teplého mléka)
2 žloutky
2 lžíce rumu
1,5 dcl vlažné smetany (možno 1/2 mléka a 1/2 smetany)
tuk na smažení
skořice s cukrem na posypání
Do mísy prosejeme mouku, přidáme vzešlé droždí. Žloutky rozkvedláme s cukrem, změklým máslem a vlijeme do mouky. Přidáme rum, vlažné mléko a zaděláme vláčné těsto, které necháme vykynout.
Ruku posypeme lehce moukou, trháme těsto, ze kterého tvoříme válečky. Zatočíme je a spojíme do kroužků.
Smažíme v tuku a sypeme skořicovým cukrem.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře