Z DENÍKU POLICIE ČR: Od důvěřivých lidí vylákal téměř půl milionu korun

Z DENÍKU POLICIE ČR: Od důvěřivých lidí vylákal téměř půl milionu korun

Prachatičtí kriminalisté zahájili usnesením trestní stíhání 21letého muže z Karvinska, jako obviněného z pokračujícího přečinu podvodu, kterého se měl dopustit, tím, že v době nejméně od března 2023 do srpna 2023 nabízel pod různými identitami na Marketplacu a i dalších facebookových skupinách, k prodeji pracovní stroje, náhradní díly na stavební techniku a také následný servis, s úmyslem se neoprávněně obohatit, jelikož si byl vědom, že nemůže své nabídky nikdy zrealizovat.

Poté, co mu zájemci o koupi nabízeného zboží, po předchozí vzájemné komunikaci prostřednictvím aplikace Messenger nebo přes jeho telefonní číslo, zaslali domluvenou finanční částku na jím požadovaný bankovní účet, předmět prodeje poškozeným nezaslal, ani jim obdrženou finanční částku nevrátil. Uvedeným jednáním, nejméně ve 20 případech, způsobil podvedeným škodu ve výši za bezmála 500 000 korun. Téměř polovinu z těchto peněz se obviněnému podařilo podvodně vylákat z jednoho zájemce o jím nabízený bagr. Ten mu předem na jeho účet zaslal zálohu ve výši 235 000 korun.

Další vyšetřování dál provádí prachatičtí kriminalisté. V případě prokázání viny,  nyní obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

POLICIE ČR
(Zveřejněno bez redakční úpravy)


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře