NAŠE MĚSTO VIMPERK: Ptáme se za vás – Ceník parkovného

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Ptáme se za vás – Ceník parkovného

 

Proč rada města schválila 19. února nový ceník parkovného, když ten předchozí byl v platnosti teprve od ledna letošního roku?

Odpovídá Zdeněk Kuncl, místostarosta města Vimperk:

Rada města dne 19.2. schválila nový ceník parkovného za stání silničních motorových vozidel na určených úsecích komunikací ve městě Vimperk, resp. 2 změny v ceníku. Úprava se dotkla lokality náměstí Svobody, kde došlo k zavedení stání zdarma ve dnech pracovního klidu (od pátku 17 hodin do pondělí 7:59 hodin) a dnech pracovního volna po celou dobu. Zároveň došlo k rozšíření kategorie oprávněných žadatelů o elektronickou parkovací kartu a to o „nerezidenty“ tj. osoby užívající byt na základě nájemní či podnájemní smlouvy bez podmínky trvalého bydliště v samosprávném obvodu města Vimperk.
Změna vyplynula ze schůzky s některými obyvateli náměstí, kteří vznesli své připomínky ke schválenému ceníku parkovného v lednu. Výsledky jednání této schůzky jsem prezentoval ostatním radním a dohodli jsme se na úpravě ceníku. Současně jsme zařadili i bod týkající se stání zdarma – viz výše, kdy jde o stejný princip, který je v lokalitě bývalé tržnice.

 

(red) – Za krásnější Vimperk


 

Informujeme:

NAŠE MĚSTO VIMPERK – DOKUMENT: Ceník parkovného

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Zápis ze zasedání městské rady – dne 19. února 2024


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře