RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vdolky s jablky
50 dkg polohrubé mouky
1 droždí (kvásek)
asi 1/4 l vlažného mléka
6 lžic cukru
3 lžíce rozpuštěného másla
1 vařený rozstrouhaný brambor
1 žloutek
špetka soli
3 jablka nakrájená na malé kostičky
skořice, vanilkový cukr
Do mouky dáme cukr, skořici, vanilkový cukr, promícháme a přidáme ostatní suroviny. Nakonec zapracujeme jablíčka a necháme asi 1 hodinu kynout. Po vykynutí tvarujeme vdolečky, které necháme ještě 15 minut kynout. pečeme buď v troubě potřené sladkým mlékem (185 st.) nebo smažíme. Po vychladnutí sypeme cukrem se skořicí a dáme kopeček kysané smetany.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře