NAŠE MĚSTO VIMPERK: Ptáme se za vás – Údržba veřejné zeleně

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Ptáme se za vás – Údržba veřejné zeleně

 

 

Podle jakých pravidel se řídí a kdo určuje, jak a kdy bude udržována veřejná zeleň v konkrétním místě ve městě. Jak je možné, že na podzim 2023 byly odbornou firmou za peníze z městské rozpočtu upraveny keře na terasách v Inocencově ulici a v únoru 2024 byly tytéž (zdravé) keře, opět na objednávku města, stejnou firmou ze země vytrhány a všechny zlikvidovány? Byl podzimní zásah nutný, když došlo po pár měsících k likvidaci keřů? Je to, podle Vašeho názoru, hospodárný způsob utrácení veřejných peněz?

Na otázku zaslanou tajemníkovi Městského úřadu Vimperk Janu Tůmovi odpovídá Marta Lišková, referent odboru životního prostředí městského úřadu:

Údržba zeleně (střih) je rozdělena do dvou etap. První se provádí na jaře a druhá na podzim. Vámi zmiňovaná plocha byla delší dobu problematická na údržbu z důvodu dostupnosti – okraj vysoké zdi a toto místo působilo neupraveně. V rámci přípravy rozpočtu na rok 2024 byla na této ploše navržena rekonstrukce zeleně s tím, že bude v celém zájmovém území provedena redukce zeleně a výsadba nových křovin, květin popř. dřevin, aby byla plocha reprezentativní pro město a poskytovala lidem, kteří si budou chtít v těchto místech odpočinout prostor, ve kterém se budou cítit dobře.  Na podzim bylo nutné tuto plochu upravit střihem vzhledem k tomu, že v této době nebylo jisté, zda bude předmětný záměr odsouhlasen v rozpočtu města a zároveň zmenšení keřů střihem na podzim nebyla zbytečná práce, neboť tento střih by se musel realizovat i před vlastním odstraněním keřů.

 

(red) – Za krásnější Vimperk


 

 

 

Foto na stránce: (red) – Za krásnější Vimperk

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře