GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 18. února 2024

GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 18. února 2024

Koláž: (red) – Za krásnější Vimperk

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Schody na terasách pod Krátkou ulicí

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Glosa – 15. února 2024

Chtěla bych touto cestou požádat váženého pana městského architekta, aby poradil radním, jak lépe vyřešit veřejný prostor pod Krátkou ulicí. Jde zejména o to, aby v tomto velmi frekventovaném místě vzniklo kvalitní, bezpečné a estetické schodiště, které nebude nutné po každé zimě opravovat, nakonec třeba i se skluzavkou, podobně jako se plánuje pod budovou pošty. Pan architekt by mohl také poradit radním i zodpovědným úředníkům v rozumném koncepčním uspořádání a údržbě veřejné zeleně, což by pak přispělo i k úspoře finančních prostředků, kterými se v této oblasti zřejmě moc nešetří.

 

ad ČESKÝ ROZHLAS: Město Vimperk koupilo zchátralé domy Johanna Steinbrenera v centru. V plánu je velká revitalizace

Je vidět, že zkušení architekti uvažují i o demolici, protože musí zajistit bezpečné řešení stavby na stovky let. Kdyby radnice dodržovala zákon a odstranila ty hrůzy na základě nařízení stavebního úřadu z roku 2017, tak už by bylo půl hotovo. Lze i z laického pohledu odhadnout, že vítěz architektonické soutěže tak jako tak demolici navrhne.

 

ad VIMPERSKÉ NOVINY (sumava.eu)

Opět zajímavý kritický článek opozičního politika. Ale proč svůj pohled na Vimperské noviny neprezentuje ústně v rámci zasedání zastupitelstva? Určitě by se dočkal reakce někoho z koalice nebo z přítomných hostů. Rozprava na téma úroveň Vimperských novin je určitě namístě.

 

Volyňka HOMOLKOVÁ


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře