CELNÍ SPRÁVA: Jihočeští celníci navázali kontrolami na úspěšný loňský rok

CELNÍ SPRÁVA: Jihočeští celníci navázali kontrolami na úspěšný loňský rok

 

​Během osmi provedených kontrol zaměřených na dodržování některých práv k ochranné známce od začátku roku odhalili jihočeští příslušníci celního úřadu 1775 kusů zboží, u kterého pojali podezření, že se jedná o padělky světoznámých značek. Takto v rámci takzvaného dozoru nad dodržováním povinností a zákazů v souvislosti se zbožím porušujícím práva duševního vlastnictví od začátku roku odhalili textilní zboží (dámské šaty, svetry, mikiny, kalhoty), kabelky, peněženky a obuv v hodnotě originálního zboží za 10 677 000 korun.

Svou kontrolní činnost však nezaměřují pracovníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj pouze na fashion zboží a doplňky, ale také na další spotřební zboží a elektroniku. V lednu tak na dvou provozovnách v obci Strážný zadrželi více než 230 kusů elektronických cigaret, které prodejci nabízeli pod značkou Elf Bar, avšak vykazovaly znaky padělků. Prodejem takových elektronických cigaret by majiteli ochranné známky vznikla škoda ve výši bezmála 50 tisíc korun.

Kontrolní činnost pracovníků oddělení Dohledu nad subjekty cílí též na kontrolu prodeje nezdaněného alkoholu. Během 50 uskutečněných kontrol od počátku roku zjistili ve třech případech porušení zákona o spotřební dani a zajistili 290 kusů lahví o celkovém množství 138 litrů nezdaněného alkoholu. Případy předali na doměření spotřební daně na daňové oddělení.

Na kontrolu lihovin v provozovnách i skladovacích prostorech i na kontrolu práv k ochranné známce se budou jihočeští celníci zaměřovat i nadále.

 

Text a foto: CELNÍ SPRÁVA ČR


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře