RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Maltošny s jablíčky

Maltošny jsou hlavně tradičním pokrmem na Chodsku. Původem jsou ale z Bavorska a na Šumavě se pekly jak sladké, tak slané. Já jsem zvolila sladkou variantu.
Těsto:
1/2 l hladké mouky
1 vejce
1 lžíce octa
1,5 dcl vlažné vody (v receptu poměr vody chyběl, tak zase odhadem)
špetka soli
jablíčka
cukr
skořice
vajíčko na potření
Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části a necháme pod hrnkem 2 hodiny odpočinout.
Vyválíme placku, kterou krájíme na obdélníky (asi 15 x 10 cm), plníme jablíčky a rolujeme jako štrúdl. Potřeme vajíčkem a pečeme při 190 st. asi 15 minut. Horké cukrujeme.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře
