GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 14. ledna 2024

GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 14. ledna 2024

Koláž: (red) – Za krásnější Vimperk

 

ad Elektronická úřední deska města Vimperk

Na úřední desce v oblasti ostatní sdělení  je od 8. ledna zveřejněn návrh “Opatření obecné povahy o prohlášení části krajinného celku – území Pravětín – Skláře – Veselka za památkovou zónu a určení podmínek její ochrany”. Pokud si text pozorně přečtete, tak zjistíte, že ani tak nejde o deklarovanou ochranu tzv. plužin, ale v zásadě o výrazné zpřísnění podmínek rodinné výstavby nad rámec územního plánu. Domnívám se, že tento návrh nemůže být ve veřejném zájmu.

Odkaz pro stažení mapových podkladů

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Glosa – 6. ledna 2024

Není vyloučeno, že nevykonání demoličního výměru znehodnotí již vyhlášenou architektonickou soutěž a její výsledky, včetně nákladů s ní spojených.

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK – Z HISTORIE: Vimperské aktuality psaly v roce 1982 o zimní údržbě chodníků ve městě

Problémy s úklidem sněhu a údržbou chodníků jsou v našem městě neskonale tradiční, lepší to nebude. Zima teprve začíná, a proto si přejme jako před léty jen šťastné klouzání a pády.

 

ad Nový majitel nemocnice bude jednat i s radnicí

Je velmi málo věrohodný výrok, že „Dopředu nás dosavadní majitel neinformoval, protože šlo o jeho vnitřní rozhodnutí, nicméně nějaké indicie jsme měli.“ Spíš to bylo dopředu velmi dobře připraveno i s vědomím vedení města. Takováto transakce není žádná legrace. Snad se na to zeptají 22. ledna zastupitelé, na program jejich schůze však tuto informaci starostka města nezařadila. Proč asi..? 

 

Volyňka HOMOLKOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře