GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 6. ledna 2024

GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 6. ledna 2024

Koláž: (red) – Za krásnější Vimperk

 

ad JIŽNÍ ČECHY TEĎ: Penta Hospitals převezme nemocnice ve Vimperku a Volyni

Zajímalo by mne, co v daných souvislostech znamená slovo “převzít” z hlediska práva a proč se článek nezmiňuje o úloze samosprávy v rámci tohoto “převzetí”, zejména z jakých důvodů k tomuto “převzetí” došlo. Nějak mi uniklo, že by se záměr “převzetí” diskutoval v radě města nebo v zastupitelstvu města. Vždyť nový vlastník nemocnice (tedy toho, co je uvnitř budov) bude podnikat v nemovitostech patřících městu. Samospráva by se proto k tomu měla vyjádřit, zda souhlasí či ne. Takhle to všechno vypadá, že se změna nájemce upekla s vedením radnice někde bokem.

 

ad Nová autobusová zastávka (facebookový profil města)

Pro tři zastavení autobusu za den (pouze všední) to je za téměř čtyři miliony korun z rozpočtu města pro dodavatelskou firmu a další statisíce za překládku teplovodu opravdu drahý špás. 
Zdroj: Facebook

 

ad Radnice hledá zubaře ( (facebookový profil města)

Tak tímto způsobem nové zubaře do Vimperka nepřilákáte, vážení správci facebookového profilu města. Naopak, případné zájemce odradíte.
Zdroj: Facebook

 

ad Rozhodnutí o poskytnutí dotace (facebookový profil města)

Mohl/a by autor/ka přeložit tento příspěvek do srozumitelné češtiny? Aby tomu rozuměli i lidé, kteří se neživí vyřizováním dotací za peníze daňových poplatníků. Když to všichni lidé pochopí, bude také více těch, kterým projekt, jak píšete, přinese radost.

 

 

Volyňka HOMOLKOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře