RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Hrachová polévka s uzeninou (z roku 1934)

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Hrachová polévka s uzeninou (z roku 1934)

Ilustrační foto

 

Suroviny:
uzený vývar
hrách
4 kousky uzeniny (buřty, párečky)
sádlo
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl, pepř, červená paprika
1 lžíce hladké mouky

Hrách namočíme do vody přes noc. Druhý den dolijeme vývarem a vaříme do změknutí. Polovinu hrachu propasírujeme a vrátíme do polévky.

Na sádle osmahneme cibulku s uzeninou, zaprášíme moukou smíchanou s paprikou a uděláme jíšku. Dáme do polévky a chvilku povaříme.

Dochutíme solí, pepřem a česnekem.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

5 1 vote
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře