Z DENÍKU POLICIE ČR: Požár bytu způsobila odložená plastová dóza

Z DENÍKU POLICIE ČR: Požár bytu způsobila odložená plastová dóza

Policisté z obvodního oddělení v Českém Krumlově aktuálně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti.

Podezřelou je v tomto případě šestatřicetiletá žena z Českokrumlovska, která dne 3. 1. 2024 v ranních hodinách před odchodem z bytu v panelovém domě na Sídlišti Plešivec v Českém Krumlově, nechala na elektrické varné desce odloženou plastovou dózu, od které následně začalo v bytě hořet. Jako nejpravděpodobnější příčina vzniku požáru se jeví dotyk domácího mazlíčka na ovládacím panelu varné desky, čímž došlo k jejímu zapnutí. Požár už pak na sebe nenechal dlouho čekat. Z důvodu požáru muselo být z domu evakuováno celkem třináct osob, z nichž tři musely být ošetřeny zdravotnickou záchrannou službou. V době požáru se v bytě kromě psa a kočky, kteří vlivem požáru v bytě oba zahynuli, nikdo nenacházel. Škoda, která vlivem požáru vznikla, byla předběžně vyčíslena na nejméně 750 000 korun.

V souvislosti s tímto případem apelujeme na občany, aby v žádném případě na svých sporácích, varných deskách či indukcích nenechávali bez dozoru věci, které by mohly vlivem tepla snadno zahořet nebo dokonce explodovat. Před odchodem z domova ideálně vždy ověřte, zda jsou všechny elektrospotřebiče vypnuté, případně z jejich dosahu odstraňte ty věci, které by právě v případě jejich zapnutí mohly snadno zahořet.

 

POLICIE ČR

(Zveřejněno bez redakční úpravy)


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře